logo
 

12 jaar garantie Lalizas ISO Reddingsvlotten

 
 

Bij keuring door erkend Service Station!

Lalizas ISO reddingsvlotten hebben een 12 jaar volledig overdraagbare stof- en naadgarantie. Dit is uw garantie op toewijding aan kwaliteit en volledige klanttevredenheid. 

 

Voorwaarde voor de garantie is dat het vlot gekeurd is door een geautoriseerd Lalizas Service Station, 2 jaar na aanschaf of 3 jaar na fabricagedatum. Om de garantie te behouden is een 3-jaarlijkse keuring door een geautoriseerd keuringsstation verist.

 

Nemad is het enige officieel erkende Service Station in Nederland voor reddingsvlotten van Lalizas.

 

Voor meer informatie hierover of voor inspectie en keuring kunt u contact met ons opnemen.

 
 

Het keuringsproces

Reddingsvlotten zijn een zeer belangrijk reddingsmiddel zowel in de pleziervaart als commerciële vaart. Doordat de overlevenden uit het water worden gehouden is de kans op verdrinking en onderkoeling kleiner. Daarnaast zijn de reddingsvlotten voorzien van overlevingsmiddelen zoals noodrantsoenen, EHBO kits en drinkwater. 

 

De inspectie

Tijdens de inspectie worden de vlotten volledig opgeblazen en alle onderdelen geinspecteerd. Indien nodig worden onderdelen (met bijvoorbeeld een verstreken verloopdatum) vervangen.

 

Het vlot kan worden afgegeven op onze hoofdlocatie op de Fokkerstraat 525 en zal hier in behandeling worden genomen. U kunt bij ons onder andere terecht voor de keuring van vlotten van de merken Lalizas, Seago, Plastimo, Arimar en Ocean Safety. 

 

 
 

Samenwerking watersportwinkels

De vlotten kunnen daarnaast ook afgegeven worden bij een van de watersportwinkels door heel Nederland waar wij mee samenwerken. Deze worden dan door ons gekeurd en teruggestuurd naar de betreffende winkel. Mocht het vlot afgekeurd worden kunt u ook een aanbieding voor een nieuw vlot ontvangen bij de watersportwinkel. 

 

Keuringstermijn

Na aanschaf van een nieuw vlot moet deze afhankelijk van de certificering binnen een bepaalde tijd weer gekeurd worden. Vlotten met een ISO-certificering moeten elke 3 jaar gekeurd worden. SOLAS-gecertificeerde vlotten moeten na aanschaf elk jaar gekeurd worden. Dit komt omdat de eisen voor SOLAS-gecertificeerde vlotten strenger zijn.