logo
 

De levensreddende noodsignalen van Ikaros

Levensreddende signalen moeten betrouwbaar zijn. De instructies moeten ook duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn, en ze moeten gemakkelijk te hanteren zijn omdat er in noodsituaties niets mis kan gaan. Ikaros heeft sinds 1888 levensreddende signalen geproduceerd; onze producten zijn wereldwijd goedgekeurd en voldoen aan de veeleisende SOLAS-vereisten.

 

Hieronder vindt u een beschrijving van enkele van de meest gebruikte noodsignalen en video's met een korte demonstratie van het gebruik.

 

 
 

Parachute Rocket

De IKAROS Parachute Rocket wordt gebruikt voor langeafstandssignalering op schepen, reddingsboten en reddingsvlotten. Wanneer geactiveerd, lanceert het een fakkel om de aandacht van reddingswerkers te trekken.

 

De lanceerbuis is voorzien van duidelijke gebruiksinstructies en het antislipoppervlak zorgt voor een veilige bediening, zelfs wanneer deze met één hand wordt gelanceerd. De raket is waterdicht en kan tijdens het afvuren onder water worden gehouden.

 

De IKAROS-raket, geïntroduceerd in 1959, heeft een ontwerp dat nu door de meeste fabrikanten over de hele wereld wordt gebruikt. Als de leidende parachuteraket op de markt, voldoet IKAROS aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, prestatie, functionaliteit en veilige bediening. Het is wereldwijd goedgekeurd en voldoet aan de nieuwste SOLAS-voorschriften.

 

De Parachute Rockets zijn hier in de webshop te vinden.

 
 

Handheld flares

Deze handfakkels zijn ontworpen om maximale output te geven uit een container met een minimale afmeting.

De IKAROS handfakkel rood is een noodsignaal op korte afstand voor schepen, reddingsboten en reddingsvlotten.

 

Het is ook het beste lokalisatiesignaal voor pleziervaartuigen.

De IKAROS handfakkel wit fungeert als een waarschuwingssignaal en wordt gebruikt door schepen en pleziervaartuigen.

De IKAROS handsmoke is ontworpen voor het signaleren van noodsignalen bij daglicht.

 

De fakkels zijn ontwikkeld op basis van de IKAROS parachutefakkel, waarvan bekend is dat deze de beste ter wereld is. De case is gemaakt van corrosiebestendig staal en bevat duidelijke en eenvoudige gebruiksaanwijzingen. IKAROS handfakkels zijn wereldwijd goedgekeurd en voldoen aan de nieuwste SOLAS-voorschriften.

 

De Handheld Flares zijn hier in de webshop te vinden.

 
 

Buoyant Smoke

De IKAROS buoyant smoke is een noodsignaal bij daglicht en kan worden gebruikt op schepen, reddingsboten en reddingsvlotten.

 

Dit oranje rooksignaal geeft een dichte oranje rook af die zowel zichtbaar is vanaf boten op enkele kilometers afstand, maar biedt ook een uitstekende zichtbaarheid voor zoek- en reddingshelikopters en vliegtuigen.

 

De case is gemaakt van corrosiebestendig staal en bevat duidelijke en eenvoudige instructies, waardoor het signaal zeer gebruiksvriendelijk is. Om het te activeren, verwijdert u eenvoudig het deksel, trekt u aan de interne lus en gooit u deze in het water. Het zal onmiddellijk rook uitstoten om de aandacht te trekken.

 

Het drijvende rooksignaal IKAROS is wereldwijd goedgekeurd en voldoet aan de nieuwste SOLAS-voorschriften

 

The Buoyant Smoke vind je hier in de webshop.